ТУРНО СКИ – КУП ПЕЛИСТЕР 2024

ПРИЈАВУВАЊЕТО Е ЗАВРШЕНО ПРОГРАМА ЛЕТОК Датум: Недела, 14 април 2024 година Локација: Пелистер, Ловечка куќа Организатори: ФПСМ и ПСК Пелистер – Битола ПРОГРАМА: 8:00 собирање на учесниците кај Инфоцентарот 8:15 организиран транспорт до Ловечка куќа 9:15 подигање на стартните броеви 10:00– СТАРТ на натпреварите во сите категории 14:00 – Прогласување на победниците по категории 10:00 […]

продолжи

ОБУКА ЗА ПЛАНИНАРСКИ ВОДИЧИ ВО ЛЕТНИ УСЛОВИ

Комисијата за планинарски водичи при ФПСМ организира обука за планинарски водичи во летни услови. Обуката ќе се одвива во месец Мај. Во прилог е повикот за обуката и документите потребни за пријавување на истата. Рок за пријавување: 14.04.2024 Прикачени се: Повик за обука за планинарски водичи Пријава за  обука за планинарски водичи Преглед на планинарски […]

продолжи