АКТИВНОСТИ НА ОТВОРЕНО ВО ОКТОМВРИ 2017

· Во текот на октомври 2017 планинарите и планинарските тркачи се искачија (трчаа) на: врвови на Пирин, Јакупица, Олимп, Комови, Проклетије, Шар Планина, Стогово, Кораб, Јабланица, полумаратони [...]

ИНФО СЕПТЕМВРИ

Почитувани планинарски водичи и кандидати за планинарски водичи,   Во текот на септември 2017 година се изведоа повеќе активности на отворено, како и активности за промоција на тие [...]

ПЛАНИНАРСКИ АКЦИИ ОКТОМВРИ 2017

ОКТОМВРИ 2017 – ПЛАНИНАРСКИ АКЦИИ НА ПЛАНИНАРСКИТЕ ДРУШТВА РЕГИСТРИРАНИ ВО ФПСМ · 1 ОКТОМВРИ – Салаковски Езера, Јакупица, ПД Трансверзалец, Зоран Костадинов: Тел. 070/641-998, [...]

Искачувања август 2017

Почитувани (во планинарските друштва/клубови), Во текот на август 2017 година планинари од Република Македонија се искачија на: Дамаванд (5.609 м.), Mont Blanc (4.810 м.), Materhorn (4.478 м.), [...]

ТРАНСФЕРЗАЛА ИЛИНДЕН – 2017

ПЛАНИНАРСКА ТРАНСФЕРЗАЛА НИЗ ЦЕНТРАЛНА МАКЕДОНИЈА “ИЛИНДЕН – 2017” СКОПЈЕ-КРУШЕВО-ОХРИД – 31ви пат 114 ГОДИНИ ОД ИЛИНДЕНСКОТО ВОСТАНИЕ И СМРТТА НА ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ Акцијата се организира [...]

Козјак, Бабуна планина – Прилеп

ПСЗ „Козјак“ – Прилеп, на ден 11.06.2017 ќе го организира 21-то традиционално искачување „Козјак ’97“ на врвот Козјак 1.747 м.н.в , на Бабуна планина. Традиционалното искачување оваа [...]