ЗА ЕУМА – ЕВРОПСКИ ПЛАНИНАРСКИ АСОЦИЈАЦИИ

ЕУМА – ЕВРОПСКИ ПЛАНИНАРСКИ АСОЦИЈАЦИИ EUMA – EUROPEAN MOUNTAINEERING ASSOCIATIONS https://www.european-mountaineers.eu/ https://www.facebook.com/EuropeanMountaineers Европското планинарење со бројки: 2,675,228 планинари во 27 асоцијации од 25 земји 159,500 километри планинарски патеки 2,878 планинарски домови и засолништа 4,335 качувачки локации ФПСМ е еден од основачите на ЕУМА. ЕУМА Ние сме организација која консолидира европски планинарски асоцијации од 25 земји […]

продолжи