По падините на Плавуш

П  О  К  А  Н  А   Почитувани, Ве известуваме дека ПАОК ЈУГ ВАЛАНДОВО од Валандово на 02.11.2014год.ќе организира 6-то Ноемвриски Марш ,,По падините на Плавуш’’. Учество ќе земат повеќе планинарски друштва од Македонија и од соседните земји Бугарија и Србија, како и вљубители во природата, ентузијасти  и  граѓани.Очекуваме присуство околу 500 до 600учесници. Тргнувањето […]

продолжи

Појак Калман – Куманово

На ден 04 и 05.10.2014 година,Здружение Спортско Планинарски Клуб Козјак од Куманово ќе организира 16- ти по ред меморијален марш ПОЈАК – КАЛМАН  Програма:  04.10.2014(сабота) година 08:00-08:30 Собирање и евидентирање на учесници на автобуска станица Куманово 08:30 Поаѓање со организиран превоз до с.Арбанашко (цената на повратен билет е 200 денари) 09:30 Поаѓање од Арбанашко 970 […]

продолжи