ПО ЕВРОПСКИ ТЕРК 500 УЧЕСНИЦИ ВО ПРИРОДА ВО ДЕЛЧЕВО

ПО ЕВРОПСКИ ТЕРК 500 УЧЕСНИЦИ НА ГОЛЕМATA СРЕДНОШКОЛСКО МЛАДИНСКИ AКЦИЈА ВО ПРИРОДА ВО ДЕЛЧЕВО На 20.09.2018 (четврток) во заедничка акција на М. М. БРИЦО, Општина Делчево и ПСК ГОЛАК од Делчево реализиравме еднодневна акција во природа со 500 учесници (учениците и професори) од средното општинско училиште М. М. БРИЦО од Делчево. Веќе вторпат, а сега […]

продолжи

ПСК ГОЛАК Делчево, еколошка акција

По повод Светскиот ден на чистењето, 15 Септември, (сабота) ПСК ГОЛАК Делчево, се вклучи во светската еколошка акција за чистење на расфрланиот отпад. Ја чистеле дивата депонија кај манастирскиот ендек на планината Голак. Членовите на ПСД Голек од Делчево апелираат ПОД ИТНО ДА СЕ ПРОМЕНИ СВЕСТА КАЈ ЛУЃЕТО, бидејќи тоа е за општо наше добро, […]

продолжи

Младинска акција Делчево

На ден 06 август 2018 (четврток) во организатори: СОУ М. М. БРИЦО Делчево, Општина Делчево и ПСК ГОЛАК Делчево, 110 ученици, 7 професори, …се организираше планинарско – спортски фестивал. Акцијата започна од Делчево до спортските терени на Голак со транспорт во автобуси, а продолжи со пешачење на учесниците кон Манастирот Св. Пантелејмон (1.508 м.н.в.), и […]

продолжи