Презентација на план и програма КЖС

Презентација на планот и програмата на комисијата за животна средина во Шара инфо центарот во Тетово. Со преставници на тетовските и гостиварските планинарски клубови. Благодарност до @pkljuboten1925 за гостопримството и на сите за присуството. Share This:

продолжи

ДОКУМЕНТИ

Статутот на планинарските спортови но Македонија можете да го превземете подолу: “Статут на ФСПМ” “Statut na FPSM – Statuti alb.” ОРГАНОГРАМ Кодексот на честа на македонските планинари можете да го превземете подолу: “Кодекс ” ПРАВИЛНИЦИ: ПРАВИЛНИК ЗА РАБОТА НА КОМИСИИТЕ ВО ФПСМ  Punes se komisioneve te FPSM ПРАВИЛНИК ЗА МЕДИЦИНСКА ЗАШТИТА ВО ФПСМ  Mbrojtjes medicinale […]

продолжи

Светскиот ден на планината – Водно 2022

Федерацијата за планинарство на Северна Македонија (ФПСМ), традиционално и оваа година ќе се приклучува кон одбележување на 11 декември – ,,Светскиот ден на планината,,. Оваа година, „Светскиот ден на планината – Водно 2022“ ќе се одбележи на 11 декември 2022 година За таа цел имаме чест да Ве поканиме да бидете дел од овај настан, […]

продолжи

ПРВА Менторска средба

На 20.11.2022, во објектот на ФПСМ и во околината на Средно Водно, над Скопје, беше одржана првата средба на Менторите на приправничките акции во Категориите А1 и Б1. Присутни беа 16 учесници и се разви многу конструктивна дискусија за текот и предизвиците на приправничките акции, изведба на инструкциите во текот на акциите и предлози за […]

продолжи

ЗАВРШЕН СОСТАНОК НА РАБОТНИТЕ ГРУПИ ЕРАЗМУС +

    На 1 – 2 декември 2022 година, во зградата на Германскиот планинарски сојуз (DAV) во Минхен, Германија, беа одржани последните состаноци во рамките на Еразмус + проектот „ЕУМА – подобрување на доброто владеење во качувањето карпи и планинарењето во Европа“, во кого ФПСМ имаше плодно учество. Во текот на двата дена, 40-на учесници […]

продолжи