За Комисијата за планинарски водичи

Безбедно низ планина

Обуки

Правни акти

 • ОБУКИ ЗА ПЛАНИНАРСКИ ВОДИЧИ ВО 2023 ГОДИНА January 18, 2023ОБУКИ ЗА ПЛАНИНАРСКИ ВОДИЧИ ВО 2023 ГОДИНА
  Комисијата за планинарски водичи при ФПСМ ја објавува програмата за обука на планинарски водичи при ФПСМ за 2023 година. Програмата можете да ја видите и превземете од следниот линк: http://www.fpsm.org.mk/wp-content/uploads/2023/01/kpv-obuki-za-planinarski-vodici-2023.pdf  
 • ПРВА Менторска средба December 7, 2022ПРВА Менторска средба
  На 20.11.2022, во објектот на ФПСМ и во околината на Средно Водно, над Скопје, беше одржана првата средба на Менторите на приправничките акции во Категориите А1 и Б1. Присутни беа 16 учесници и се разви многу конструктивна дискусија за ...
 • ДВИЖЕЊЕ НИЗ ПЛАНИНИТЕ ВО ЕСЕН November 9, 2022ДВИЖЕЊЕ НИЗ ПЛАНИНИТЕ ВО ЕСЕН
  Според планинарите, стабилните есенски денови, се еден до најубавите периоди во годината за планинарење. Но, да ги имаме во предвид следните информации: Проверете ја временската прогноза во деновите пред и на денот на акцијата. Прилагодете ја облеката и обувките на температурите, кои ...
 • УПАТСТВО – БЕЗБЕДНО НА ПЛАНИНА ВО ЛЕТО June 22, 2022УПАТСТВО - БЕЗБЕДНО НА ПЛАНИНА ВО ЛЕТО
  За безбеден престој на планина треба да се почитуваат одредени правила. Во продолжение прочитајте важни напомени за посетителите на планините. ПЛАНИРАЈ И СООПШТИ • Пред тргнување на планина кажете некому каде ќе одите и кога планирате да се вратите. • Информирајте ги луѓето во ...
 • Проект „10 Планинарски водичи жени“ June 14, 2022Проект „10 Планинарски водичи жени“
  ПОВИК Комисијата за планинарски водичи при ФПСМ (Федерација за планинарство на Северна Македонија), ги повикува сите заинтересирани планинарки од Општина Гостивар, да се пријават на Обука за планинарски водичи – жени во Категорија А1 (Планинарење по лесни патеки во летни ...
 • ДЕСЕТТА ЈУБИЛЕЈНА ОБУКА ЗА ПЛАНИНАРСКИ ВОДИЧИ НА ФПСМ ВО КАТЕГОРИЈА А1 May 31, 2022ДЕСЕТТА ЈУБИЛЕЈНА ОБУКА ЗА ПЛАНИНАРСКИ ВОДИЧИ НА ФПСМ ВО КАТЕГОРИЈА А1
  „Надминати ми очекувања од обуката, имаше интересни предавања, добра организација и пред и за време на обуката, и пристапни инструктори.“, „Програмата на обуката е многу интензивна и набиена и без паузи. Ни недостасува повеќе време за дружење.“, „Одлично што ...

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text.

Start typing and press Enter to search