Илина Арсова на врвот Винсон

 In Новости

Од Антарктикот стигна одличната вест, иако се уште непотврдена, Илина Арсова, утрото, на 28 декември успеа да го искачи  врвот Винсон и со тоа го комплетираше проектот  Седум Самит.

 Илина стана прва Македонка која успеа да ги искачи сите седум највисоки  врвови на сите континенти!

При искачувањето, тимот заедно со Илина  имале одлични услови, ладни, без ветер.

Според climbing the seven summits, целиот тим од експедицијата се чувствува одлично, спуштајќи се до базниот камп.
Честитки за Илина!

Share This:

Recent Posts
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text.

Start typing and press Enter to search