НОЕМВРИ 2017 – ПЛАНИНАРСКИ АКЦИИ

 In Новости

НОЕМВРИ 2017 – ПЛАНИНАРСКИ АКЦИИ НА ПЛАНИНАРСКИТЕ ДРУШТВА РЕГИСТРИРАНИ ВО ФПСМ

· 04 ноември 2017 – Ослободување на Неготино, СПАОК Антигонеа, Александар Гичовски, ул. Климентова бр 16, Тел. 075 283 794, spaok.antigonea@yahoo.com

· 04 ноември 2017 – Солунска Глава, ПЕД I love hiking, Дејан Доневски: 071/212-808 inzdejan@gmail.com , Владимир Христовски – Хари: 077/743-599, Kazeyama2@gmail.com

· 05 ноември 2017 – По падините на Плавуш, ПАОК ЈУГ Валандово, Гоце Монев, Јане Сандански 18, 072 589 940, Валандово, planinari_val@hotmail.com

· 05 ноември 2017 – Мокро езеро, ПД Куманово, Стојанчо Стефановски, ул. 3 Македонска бригада 140, Куманово, Тел.077 572 098, stefanovski63@yahoo.com

· 05 ноември 2017 – Зајачница на Сува Планина, ПД Трансверзалец, Зоран Костадинов, 070/641-998, transverzalec@t.mk

· 12 ноември 2017 – Љуботен, ПД Макпетрол, Доновски Никола, при дирекција на ,,Макпетрол, 070/725-880, nikola.donovski@gmail.com

· 14 ноември 2017 – отворен настан „Hiking the Balkans“ – за теренот и инфраструктурата за планинарење во северна и јужна Албанија и на Косово – бесплатен влез во Public Room, Скопје, со почеток во 19.30 ч.

· 19 ноември 2017 – Томе Шутов Кротки, ПД Кожуф, Аце Костадиновски, ул. Маршал Тито бр. 01, Гевгелија, тел. 078 317 257, acesport20@yahoo.com

· 25/26 ноември 2017 – Меѓународна планинарска средба, посета водопади на Беласица, манастир Еленица и планинарска вечер, ПАОК Ентузијаст, Пош. Фах 76, 2400 Струмица, Петре Ристов, моб. 075 848 402, Кољо Ристов, моб. 070/200 848, Koljo.Ristov@telekom.mk

Планинарскиот клуб „Ентузијаст“ од Струмица управува со планинарскиот дом ,,Шарена Чешма” на 1300 мнв., на планината Беласица.
Домот располага со 8 простории со вкупен капацитет од 45 кревети.
Сместување со претходна најава на етре Ристов, моб. 075 848 402, Кољо Ристов, моб. 070/200 848, Koljo.Ristov@telekom.mk

————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————–
Книгата „Основи на движење низ планина“, Бојан Полак, во издание на ФПСМ, ја има во просториите на ФПСМ. Цена 300 денари.
————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————–

Напомена: прикачен е и календарот со празници за 2018 година за подготовка на вашите акции во 2018 година.

Комисијата за планинарски водичи ги поттикнува сите планинарски друштва да ги споделуваат своите планирани акции на интернет страната или на FB профилот на Федерацијата за планинарски спортови на Македонија (ФПСМ).
При вашите планинарски активности обрнувајте големо внимание на безбедноста.

Share This:

Recent Posts
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text.

Start typing and press Enter to search