Состанок на работната група ДОМОВИ, во рамките на Еразмус + и ЕУМА

 На 11 – 12 октомври 2022 година, во Аљажевиот дом, во Триглавскиот Народен Парк, беше одржан состанок на работната група ДОМОВИ, во рамките на Еразмус + проектот „ЕУМА – подобрување на доброто владеење во качувањето карпи и планинарењето во Европа“. На состанокот присуствуваа Претседателот и Генералниот Секретар на ЕУМА, Роланд Штирле и Андреас Ашабер, Претседателот […]

продолжи

EUMA – European Union of Mountaineering Associations

ЕУМА (European Union of Mountaineering Associations – EUMA) е гласот на европските планинари и се стреми да го вклучи планинарењето во приоритетите на Европската Унија како важен фактор за поквалитетен живот и да биде партнер во дијалогот со институциите на Европската Унија на тема планинарење. Во ЕУМА (https://www.european-mountaineers.eu/) членуваат 27 асоцијации од 25 европски земји: […]

продолжи