Планинарењето и планинарска опрема со учениците од Општина Чаир

Планинарско Еколошкото Друштво ШКУПИ  од Скопје ,во текот на месец ноември 2018 година, пред учениците од неколку средни училишта во Општина Чаир  одржа теоретски предавања на тема  презентирање на здружението, активностите на здружението, значењето и психо-физичка корист на планинарењето  и планинарска опрема која е неопходна за планинарење . Во овие училишта беа одржани теоретски дел […]

продолжи

БМУ Младински планинарски камп – Горна Белица, Струга

Во организација на Федерацијата на планинарски спортови на Македонија како домаќин и Балканската планинарска Унија (www.bmumagazine.com) во с.Горна Белица, Струга од 20 до 24 август 2014 год. се одржа собир на млади планинари од Балканот. Младите планинари од 5 балкански земји, разменија искуства за планинарските техники за кампување, пешачење и водење на планинари на Црн […]

продолжи