СКАЈРАНИНГ – вертикален километар

На 14.04.2019 година во организација на ЗАПС “Единак“ од Прилеп ќе се одржи трката “Козјак Вертикал“, а во соработка со ФПСМ истата воедно ќе претставува и државно првенство во популарната скајранинг дисциплина “ВК – вертикален километар“. Детали за настанот: https://www.facebook.com/events/1249957765156466/

продолжи

Прво … коло од лигата во Планинарска ориентација

Програма  за Прво Второ и Трето коло од Лигата во Планинарска Ориентација Натпреварите во Планинарска Ориентација се во организација на ДПС Трансверзалец- Скопје ,поддржани од Федерација на Планинарски Спортови на Македонија (ФПСМ) и се квалификацискии за учество на Балканскиот Шампионат кој ќе се одржи во Р.Босна и Херцеговина 11-13 Октомври 2019год. На овие натпревари учество можат […]

продолжи

ОГРАЖДЕН, второ коло во Планинарска ориентација и планинарски марш

Во организација на ПАОК Ентузијаст, Струмица, со поддршка на Федерацијата на планинарски спортови на Македонија, на ден 10 и 11 Јуни 2017 година, на планината Огражден, месност Суви Лаки (регионалниот пат Струмица-Берово), одалечен 22 km од Струмица, ќе се одржи второто коло во ПЛАНИНАРСКА ОРИЕНТАЦИЈА. Со ова продолжува селекцијата на спортистите за место во македонската […]

продолжи

Државно Првенство во Планинарска Ориентација

Државното првенство во планинарска ориентација, ќе се одржи на 28 Мај 2016 год. на Попова Шапка и ќе биде во организација на ДПС Трансверзалец – Скопје, со подршка на Федерација на Планинарски Спортови во Македонија (ФПСМ). На првенството може да учествуваат сите планинарски клубови, извидничи одреди и ориентациони клубови од Република Македонија. Овој повик се […]

продолжи