Младинска акција Делчево

 In Новости

На ден 06 август 2018 (четврток) во организатори: СОУ М. М. БРИЦО Делчево, Општина Делчево и ПСК ГОЛАК Делчево, 110 ученици, 7 професори, …се организираше планинарско – спортски фестивал.
Акцијата започна од Делчево до спортските терени на Голак со транспорт во автобуси, а продолжи со пешачење на учесниците кон Манастирот Св. Пантелејмон (1.508 м.н.в.), и преку врвот Мала Чавка (1.512 м.н.в.) кон Бун Чешма (1.460 м.н.в), Ловечка Куќа (1.455 м.н.в.) – Шумски пат (1.500 м.н.в.) се до Шумска Вила (1.400 м.н.в.) во вкупна должина од 5 км.
Спортскиот дел се состоеше од натпревари во кошарка и фудбал, а беа изведени и физички вежби. Во
ликовниот дел децата направија цртежи инспирирани од планината, природата и животната средина. Во
музичко-културниот дел децата пееја, играа традиционални ора, читаа текстови, кажуваа анегдоти, а
двајца DJ-и (од учениците) пуштаа популарна музика…
Повеќе ПРЕВЗЕМИ: mladinska-akcija-delcevo

Recent Posts
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text.

Start typing and press Enter to search