ПСК ГОЛАК Делчево, еколошка акција

По повод Светскиот ден на чистењето, 15 Септември, (сабота) ПСК ГОЛАК Делчево, се вклучи во светската еколошка акција за чистење на расфрланиот отпад.

Ја чистеле дивата депонија кај манастирскиот ендек на планината Голак.

Членовите на ПСД Голек од Делчево апелираат ПОД ИТНО ДА СЕ ПРОМЕНИ СВЕСТА КАЈ ЛУЃЕТО, бидејќи тоа е за општо наше добро, впрочем никој не е должен да ни го чисти ѓубрето, освен самите.

Share This: