Брошура документите на Комисијата за планинарски водичи

Во брошурата се дел од документите кои ги изработи Комисијата за планинарски водичи, вклучувајќи ги и Кодексот на честа на македонските планинари, препораки и упатства за безбедно планинарење, како и делови од брошурата „Прирачник за маркацисти“ и од книгата „Основи на движење низ планина“ во издание на ФПСМ.

Сите документи во брошурата поединечно може да ги најдете и на интернет страната на ФПСМ www.fpsm.org.mk и во канцеларијата на ФПСМ.

ПРЕВЗЕМИ: Брошура документи КПВ ФПСМ

Share This: