ВТОР МЕЃУНАРОДЕН ПЛАНИНАРСКИ МАРШ ГОЛАК 2016.

 In Новости

ПСД ГОЛАК од Делчево, на ден 06-07 август 2016 година (сабота-недела), организира планинарски марш по следната маршута :
Град Делчево 595 м.н.в. – Манастирски комплекс Св.Богородица Балаклија 650 м.н.в. – Трајанов Рид 760 м.н.в. – Долна Богданица 946 м.н.в. – Спортски терени 1400 м.н.в. – Врв Чавка 1536 м.н.в. – Манастир Св.Пантелејмон 1508 м.н.в. – Врв Мала Чавка 1517 м.н.в. Враќаме по истиот пат наредниот ден 07.08.2016 (недела).
Патеката во еден правец е долга 12 км, со висинска разлика околу 1000 метри и истата се искачува за 4 часа. Се минува низ дабова, габерова и борова шума.
Повеќе ПРЕВЗЕМИ покана и пријава:

VTOR PLANINARSKI MARSH GOLAK 2016

Recent Posts
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text.

Start typing and press Enter to search