Димитар Илиевски-Мурато, Пелистер

ПСК Пелистер од Битола, го организира 27-от традиционален марш во чест Димитар Илиевски-Мурато, првиот Македонец кој се искачи на највисокиот врв на Светот, Еверест. Настанот ќе се одржи на ден 7 (сабота) Мај 2016год. на Пелистер.

Повеќе информации на:

https://www.facebook.com/events/1027564410659236/

Share This: