За Комисијата за планинарски водичи

Безбедно низ планина

Обуки

Правни акти

 • Проект „10 Планинарски водичи жени“ June 14, 2022Проект „10 Планинарски водичи жени“
  ПОВИК Комисијата за планинарски водичи при ФПСМ (Федерација за планинарство на Северна Македонија), ги повикува сите заинтересирани планинарки од Општина Гостивар, да се пријават на Обука за планинарски водичи – жени во Категорија А1 (Планинарење по лесни патеки во летни ...
 • ДЕСЕТТА ЈУБИЛЕЈНА ОБУКА ЗА ПЛАНИНАРСКИ ВОДИЧИ НА ФПСМ ВО КАТЕГОРИЈА А1 May 31, 2022ДЕСЕТТА ЈУБИЛЕЈНА ОБУКА ЗА ПЛАНИНАРСКИ ВОДИЧИ НА ФПСМ ВО КАТЕГОРИЈА А1
  „Надминати ми очекувања од обуката, имаше интересни предавања, добра организација и пред и за време на обуката, и пристапни инструктори.“, „Програмата на обуката е многу интензивна и набиена и без паузи. Ни недостасува повеќе време за дружење.“, „Одлично што ...
 • Извештај за одржана обука за планинарски водичи А1 категорија May 30, 2022Извештај за одржана обука за планинарски водичи А1 категорија
  23 кандидатки и кандидати од X-та генерација за планинарски водичи во Категорија А1 (Планинарење по лесни патеки во летни услови) го започнаа образовниот процес од април 2022 кога започнаа регионалните Приемни испити, Основната школа со повеќе онлајн предавања (Планинарска ...
 • Oбнова на лиценци на планинарски водичи Категорија А1 April 12, 2022Oбнова на лиценци на планинарски водичи Категорија А1
  Извештај за завршена обука за обнова на лиценци на планинарски водичи Категорија А1 На 10 април, 2022, во објектот на ФПСМ на Средно Водно, на планината Водно, 11 планинарски водичи присуствуваа на обука за обнова на нивните лиценци на планинарски ...
 • ОБУКА ПЛАНИНАРЕЊЕ ЗА ЛУЃЕ СО ПОПРЕЧЕНОСТИ April 11, 2022ОБУКА ПЛАНИНАРЕЊЕ ЗА ЛУЃЕ СО ПОПРЕЧЕНОСТИ
  ИЗВЕШТАЈ ОБУКА ПЛАНИНАРЕЊЕ ЗА ЛУЃЕ СО ПОПРЕЧЕНОСТИ 1 – 3 април 2022, Боч, Словенија. 13 години голем напор, многу активности, лобирање, и медиуско промовирање им требало на членовите на Одборот за луѓе со попречености in Planinec (PIN-OPP) при Планинарскиот Сојуз на Словенија ...
 • Безбедна посета на планините во зима December 3, 2021Безбедна посета на планините во зима
  ЗА БЕЗБЕДНА ПОСЕТА НА ПЛАНИНИТЕ ВО ЗИМА БИДЕТЕ ПОДГОТВЕНИ И ОДГОВОРНИ Колку што посетата на планините во зимскиот период може да донесе радости и убави моменти, толку може да биде опасна, ако сте неподготвени и неодговорни. ПОВЕЌЕ

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text.

Start typing and press Enter to search