За Комисијата за планинарски водичи

Безбедно низ планина

Обуки

Правни акти

 • ЗА БЕЗБЕДНА ПОСЕТА НА ПЛАНИНИТЕ ВО ЗИМА БИДЕТЕ ПОДГОТВЕНИ И ОДГОВОРНИ December 31, 2019ЗА БЕЗБЕДНА ПОСЕТА НА ПЛАНИНИТЕ ВО ЗИМА БИДЕТЕ ПОДГОТВЕНИ И ОДГОВОРНИ
  Колку што посетата на планините во зимскиот период може да донесе радости и убави моменти, толку може да биде опасна, ако сте неподготвени и неодговорни. Ги молиме сите посетители на планините да ги почитуваат правилата, бидејќи движењето низ планина со ...
 • Планинарска опрема повлечена од продажба November 13, 2019
  Ла Спортива, Декатлон, Мамут…. ПРЕВЗЕМИ: planinska-oprema-povlecena-od-prodazba-12-11-2019
 • МЕЃУНАРОДНИ ИТНИ ТЕЛЕФОНСКИ БРОЕВИ И СИСТЕМ ЗА ПЛАНИНСКО СПАСУВАЊЕ June 11, 2019МЕЃУНАРОДНИ ИТНИ ТЕЛЕФОНСКИ БРОЕВИ И СИСТЕМ ЗА ПЛАНИНСКО СПАСУВАЊЕ
  Настапуваат годишни сезони кои овозможуваат поголема посета на планините. Во случај на несреќа на планина во нашата држава веднаш јавете се на телефонскиот број (без префикс) 195 – Центар за управување со кризи. Прикачена е табела со детали за итни броеви ...
 • ИЗВЕШТАЈ ЗА ОБУКА НА ПЛАНИНАРСКИ ВОДАЧИ June 11, 2019
  Од 22 до 26 мај 2019, 24 кандидати од Македонија и од Црна Гора, членови во седум планинарски друштва регистрирани во ФПСМ, присуствуваа на седмата по ред обука за планинарски водичи во организација на ФПСМ. Обуката се одржа на ...
 • ЗИМСКА ОБУКА 2019 March 7, 2019ЗИМСКА ОБУКА 2019
  Од 28.02 до 03.03.2019.2019 во организација на Комисијата за планинарски водичи и Центарот за стручно оспособување при ФПСМ, во „Конак“ и во оклината, на Попова Шапка, Шар Планина, беше одржана обука за планинарски водичи за Категорија Б1 – Планинарење ...
 • ФПСМ – Активности во јануари и февруари 2019  February 25, 2019ФПСМ - Активности во јануари и февруари 2019 
  1.Во јануари и февруари 2019 година беа изведени три ЗИМСКИ ШКОЛИ (на 13 и 27 јануари на Попова Шапка и на 3 февруари на Пониква).Присуството на околу 300 планинари на Зимските школи покажа дека има голем интерес за безбедно ...

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text.

Start typing and press Enter to search