За Комисијата за планинарски водичи

Безбедно низ планина

Обуки

Правни акти

 • Пријава на планинарски акции на Шар Планина February 4, 2019Пријава на планинарски акции на Шар Планина
  Важно известување до сите планинари. Известување од Министерството за внатрешни работи Доколку планирате да пријавите планинарска активност на Шара, можете да ги контактирате телефонските броеви: (044) 334-220 и (072) 339-611 – Полициска станица Тетово или (044) 361-092 – Полициско одделение Попова ...
 • НИЗ ПЛАНИНА ВО ЗИМСКИ УСЛОВИ December 27, 2018НИЗ ПЛАНИНА ВО ЗИМСКИ УСЛОВИ
  • Секогаш имајте компас и мапа од регионот во вашиот ранец. • Секогаш знајте на која страна од светот се наоѓа местото од каде што тргнувате и каде што треба да стигнете. • По можност, користите и ГПС уред. • Мобилниот телефон да биде со полна ...
 • КОМПАС ИЛИ GPS УРЕД, ПРАШАЊЕТО Е СЕГА! December 24, 2018КОМПАС ИЛИ GPS УРЕД, ПРАШАЊЕТО Е СЕГА!
  Oдговорот е ДА. И компас и карта и GPS уред. КОМПАС И КАРТА Предности: – компасот е ефтин (10-тина евра); – компасот е доверлив (ако се користи подалеку од железни предмети секогаш е точен); – лесен по тежина (па може да се носи и ...
 • Инструкции за приправници … лиценца Б1 December 10, 2018Инструкции за приправници ... лиценца Б1
  Инструкции за приправниците – планинарски водичи и за менторите за Категорија Б1 – Планинарење по лесни патеки во зимски услови ФПСМ / КОМИСИЈА ЗА ПЛАНИНАРСКИ ВОДИЧИ ПРИПРАВНИЧКИ АКЦИИ – ИНСТРУКЦИИ ЗА МЕНТОРИТЕИ ПРИПРАВНИЦИТЕ КАТЕГОРИЈА Б1 – ПЛАНИНАРЕЊЕ ПО ЛЕСНИ ПАТЕКИ ВО ...
 • Инструкции за приправници … лиценца A1 December 10, 2018Инструкции за приправници ... лиценца A1
  Инструкции за приправниците – планинарски водичи и за менторите за Категорија А1 – Планинарење по лесни патеки во летни услови ФПСМ / КОМИСИЈА ЗА ПЛАНИНАРСКИ ВОДИЧИ ПРИПРАВНИЧКИ АКЦИИ – ИНСТРУКЦИИ ЗА МЕНТОРИТЕИ ПРИПРАВНИЦИТЕ КАТЕГОРИЈА А1 – ПЛАНИНАРЕЊЕ ПО ЛЕСНИ ПАТЕКИ ...
 • Опрема за есен October 31, 2018Опрема за есен
  Есенската сезона е во полн замав. Секој човек со свои навики. Некои одат брзо, други побавно, трети уживаат во природата, на четврти им е важно да стигнат на врвот. Некои во ранецот носат основни работи, а други „се живо ...

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text.

Start typing and press Enter to search