Зимска обука 2018

Зимска обука 2018
Од 22 до 25 февруари 2018 година на терените на Баба Планина, беше одржана обука за планинарски водичи
„Планинарење по лесни патеки во зимски услови – Категорија Б1“. На обуката во организација на Комисијата за
планинарски водичи при Федерацијата за планинарски спортови во Македонија (ФПСМ) присуствуваа 10
кандидати од 6 планинарски друштва регистрирани во ФПСМ (ПСД Кораб, ПК Македон, ПСД Макпетрол, ВАК
Анапурна и ПК Скопска Црна Гора од Скопје и ПСК ПЕЛИСТЕР од Битола“).Во програмата за обуката беа вклучени
повеќе теми, сите со теоретски и практичен дел: движење и техника на водење, лична и техничка опрема,
изработка на бивак, ориентација, опасности во планина и спасување пребарување на покриени со лавина со
лавински примопредавател.

Повеќе превземи: Зимска обука 2018

Share This: