МЕЃУНАРОДНИ ИТНИ ТЕЛЕФОНСКИ БРОЕВИ И СИСТЕМ ЗА ПЛАНИНСКО СПАСУВАЊЕ

Настапуваат годишни сезони кои овозможуваат поголема посета на планините.

Во случај на несреќа на планина во нашата држава веднаш јавете се на телефонскиот број (без префикс) 195 – Центар за управување со кризи.

Прикачена е табела со детали за итни броеви и системот за планинско спасување во 17 земји низ светот.

Запишете ги итните броеви за соодветната држава која што ќе ја посетите во вашиот мобилен телефон.

ПРЕВЗЕМИ: sluzbi-za-spasuvanje-svet

Share This: