МОН БЛАН 2022 инфо

 In Новости

Почитувани,
Вредна информација од ПЕЦЛ за сите што планираат во 2022 да се искачуваат на МОН БЛАН.
Фондацијата Пецл е посветена да најде решенија за да се намалат несреќите во кулоарот Гоуте, по „нормалната“ патека кон Мон Блан, Франција.
Од 9 јули до 28 август, железничката линија МОН БЛАН ќе работи од 07:00 (од Fayet), наместо од 08:00.
Тргнувањето во 07:00 часот ќе им овозможи на планинарите и водичите да го поминат кулоарот Гоуте во период од денот со најмалку камени лавини.
Повеќе информации во прикачениот документ и на линкот:

https://www.petzl.com/fondation/s/accidents-couloir-gouter?language=en_US

 

Recent Posts
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text.

Start typing and press Enter to search