ФПСМ ги додели признанијата за 2019

 In Новости

Одбележан СВЕТСКИОТ ДЕН НА ПЛАНИНАТА, со традиционален настан на Матка на ден 08 декември 2019 година и преку презентации и проекции на врвните високогорски достигнувања за 2019 год., во Кино Фросина, МКЦ на 18 декември 2019 година

ФПСМ ги додели признанијата за 2019 година:

1. Плакета Даре Џамбаз,за животно дело на Цветан Павловски, за долгогодишна
активност и придонес за развивање на планинарството во Македонија;
2. Плакета Даре Џамбаз за врвно спортско остварување во планинарството
на Александар Кирковски;
3. Плакета Даре Џамбаз за долгогодишна активност и придонес за
развивање на планинарството на ПСК Руен од Крива Паланка;

5. Признание за долгогодишна активност од 60 години традиција и придонес за развивање на планинарството во Македонија се доделува на Планинарскиот клуб Бистра од Скопје;

6. Признание за посебни достигнувања во планинарството се доделува на:

Стоилко Стојчев и

– Љуљета Адеми;

7. Признание за млада надеж во планинарството, на Мате Ѓоргиев од Чеплес – Велес.

Комисијата за високогорство и експедиционизам при ФПСМ, додели повеќе признанија за високогорските успеси за 2019 година.

 

Share This:

Recent Posts
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text.

Start typing and press Enter to search