Плакета со ликот на Даре Џамбаз

 In Uncategorized, Новости

Претседателството на Федерацијата на планинарски спортови на Македонија, за 2015 година, додели:

Плакета со ликот на Даре Џамбаз на:

1. За животно дело, на Благоја Костоски – Чакра од Планинарскиот клуб Козјак – Прилеп, за долгогодишна активност и придонес за развивање на планинарството во Македонија,

2. На клуб, за долгогодишна активност и придонес за развивање на планинарството во Македонија се додели на Планинарскиот спортски клуб Пелистер од Битола,

3. За врвно спортско остварување во планинарството за 2015 година, се додели на Здравко Дејановиќ,

4. На ДПС. Трансверзалец од Скопје, организатор и реализатор на Западната македонска трансверзала и други постигнати резултати во 2015 год.

Признание

5. За постигнати резултати во планинарството за 2015 година им се додели на следните клубови:
• ПАОК ЈУГ – Валандово,
• ПСД. Макпетрол – Скопје и
• ПД. Кожуф – Гевгелија.

6. За млада надеж во планинарството за 2015 година, се додели на:
• Ване Бошев од СПАОК „Антигонеа“ – Неготино и
• Антониј Трајчевски од ПСПК „7-ми Мај“ – Битола

7. Лиценци 22 нови планинарски водичи

8. Лиценци на првите два Младинските планинарски лидери

Recent Posts
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text.

Start typing and press Enter to search