Појак Калман – Куманово

 In Новости

На ден 04 и 05.10.2014 година,Здружение Спортско Планинарски Клуб Козјак од Куманово ќе организира 16- ти по ред меморијален марш ПОЈАК – КАЛМАН 
Програма: 

04.10.2014(сабота) година
08:00-08:30 Собирање и евидентирање на учесници на автобуска станица Куманово
08:30 Поаѓање со организиран превоз до с.Арбанашко (цената на повратен билет е 200 денари)
09:30 Поаѓање од Арбанашко 970 мнв кон врвот Перен 1326 мнв највисок врв на Козјак
09:30 -11:00 Пешачење кон врвот
11:оо-11:30 Пристигнување на врвот,фотографирање,удирање на печати и пауза за одмор
12:00 Поаѓање кон Планинарски дом с.Длабочица преку место викано езера
13:30 Пристигање во планинарски дом с.Длабочица 900 мнв
14:00-22:00 Сместување во планинарски дом,ручек и вечера од ранец
Ноќевање во планинарски дом е бесплатно,има кујна и потребен прибор за исхрана ,секој учесник со себе да носи вреќа за ноќевање и планинарска книшка.
Доделување на Благодарници
05.10.2014(недела) година
08:00 Будење и доручек од ранец
09:00 Посета на Водопад во село Длабочица
10:оо Пристигање на Водопад и фотографирање
11:00 Поагање за планинарски дом Длабочица
12:00 Пристигање во планинарски дом
12:00-14:00 мал одмор и ручек од ранец
14:00 Поагање за село Арбанашко преку Караула.
16:30 Пристигање во село Арбанашко и поагање за Куманово
17:30 Пристигање во Куманово и испраќање на гости
Напомена
Секој учесник треба да биде во добра психофизичка кондиција
ЗСПК КОЗЈАК Куманово не одговара за последици кои би се случиле вон оваа програма
Доколку временски услови небидат добри програмата ќе трпи измени ,доколку дојде до тоа една недела пред меморијалот ќе бидете известени
ПРИЈАВУВАЊЕ ДО 30 .09.2014 ГОДИНА
ТЕЛ.071 332-860 ВЛАДО ЛАЗАРЕВСКИ/070 327 508 МАРТИН ВЕЛИЧКОВСКИ

Претседател
ВЛАДО ЛАЗАРЕВСКИ

Share This:

Recent Posts
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text.

Start typing and press Enter to search