ПО ПАДИНИТЕ НА ПЛАВУШ

Традиционален меѓународен 6ти ноемвриски планинарски марш “ПО ПАДИНИТЕ НА ПЛАВУШ”
во организација на ПЛАНИНАРИ ЈУГ ВАЛАНДОВО
31октомври – 1ви ноември 2015

Старт во 08:30ч – Собрание Валандово
Патека:Раброво -Џин Чешма-Милкин Врв-Песо Поле
-Врв Жапка-Кула
Цел -манастир Св. Георги
Пристигнувањете манастир Св. Георги околу 13:30 каде од организаторот е обезбедено ручек. Вода за пиење има само на стартот и на манастирот.
Пријавување до 29.10.2015год.
контакт тел.
072 589 940 ГОЦЕ;
075 810 367 ЗОКИ;
072 758 997 ИГОР;
или fb профил Planinari Jug Valandovo
Организаторот не превзема одговорност за лицата кои нема да ги почитуваат упатствата на водачите или самоволно отстапуваат од патеката.
Во склоп со планинарскиот марш ќе се одржи и велосипедска-тура во должина од 40км.
За сите што сакаат да преспијат на 31.10 (сабота) сместувањето ќе биде на локалитетот “Извор” Валандово, а портебно е да си носат шатори и вреќи за спиење.
Стартот ке биде во недела (01.11) пред Собранието. Главната цел ке биде Манастир Св. Гоерги -Валандово каде што ке има организиран ручек и средба со планинарите. За повеќе инфо за вело-тура во inbox кај Блаже Ташков и Vladimir Pavlov.
Извршен Одбор
ПК ЈУГ ВАЛАНДОВО

 

Share This: