Прва планинарска акција на локалитет Карадак

Во организација на КБА Куманово, на 23 04.2023 год. се реализираше промоција на идниот планинарски клуб, со прва планинарска акција на локалитет Карадак, општина Липково (Липковска брана – С Оркоц – С.Пресница – Липковска брана), во должина од 15 км.

Со поддршка и на локални клубови од Куманово, гости од Скопје, Кичево, Гостивар, Тетово, Прешево од Србија, учествуваа околу 200 планинари.

Share This: