Презентации по повод „Светскиот ден на планината“

 In Новости

Презентации по повод „Светскиот ден на планината“, 11.12.2014

Федерацијата на планинарски спортови на Македонија, Комисија за високогорство и експедиционизам,  по повод „Светскиот ден на планината“, на 11.12.2014 (четврток) во ДХО “Даре Џамбаз“ сала 1(ул. 11 Октомври бр. 42) со почеток во 18:00 часот, организира презентации со следната:

ПРОГРАМА:

18:00 – Мон Блан 4810 мнв  и Дуфоршпице 4634 мнв од италијанска страна (Васил Трендафилов)

18:30 – „Љубох“ – кратко видео (Игор Јовановски)

18:40 – Ултра-треил ду Мон Блан 2014 (Светлана Стојаноска)

19:00 – БМУ експедиција 2014:  Елбрус 5642 мнв (Живко Темелкоски)

19:30 – Аконкагва 6963 мнв  (Маја Лазиќ)

19:50 – Ленин Пик 7134 мнв  (Горан Николоски)

20:10 – К-2 8611 мнв (Здравко Дејановиќ)

Recent Posts
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text.

Start typing and press Enter to search