Пријава на планинарски акции на Шар Планина

Важно известување до сите планинари.

Известување од Министерството за внатрешни работи

Доколку планирате да пријавите планинарска активност на Шара, можете да ги контактирате телефонските броеви: (044) 334-220 и (072) 339-611 – Полициска станица Тетово или (044) 361-092 – Полициско одделение Попова Шапка.

Доколку, имате намера да планинарите на гостиварско-мавровските простори, тогаш на располагање ви стојат следниве телефонски броеви: (042) 214-770 и (072) 339-911 – Полициска станица Гостивар, потоа (042) 489-029 – Полициско одделение Маврово и (042) 478-003 – Полициско одделение Ростуше.

Воедно:

Прочитајте го прикаченото соопштение на Министерството за внатрешни работи – СВР Тетово.

Сите што организираат планинарски акции на Шар Планина, организирани преку планинарски клуб или индивидуално, акциите треба да ги пријават на посочената контакт адреса и телефони (писмено и усмено).

Адреса: Министерството за внатрешни работи – СВР Тетово.

Ул. Цветан Димов, бр. 3, Тетово.

Контакт телефон: 044/334-220

Факс: 044/331-107

Ви посакуваме сигурно чекорење по планините.

КПВ ФПСМ

Share This: