Светскиот ден на планината

 In Новости

Покана,
Почитувани,
Федерацијата на планинарски спортови на Македонија (ФПСМ), традиционално и оваа година се приклучува кон одбележување на 11 декември – ,,Светскиот ден на планината,,.
ФПСМ се придружува кон одбележување на овај ден, со цел да се зголеми важноста на планината за секојдневниот живот, како и да се придонесе кон создавање на партнерства кои ќе донесат позитивни промени во нивната заштита.
Оваа година, „Светскиот ден на планината“ ќе се одбележи на 13 декември 2015 година (во прилог : Програма – Матка 2015).
За таа цел имаме чест да Ве поканиме да бидете дел од овај настан, за да му дадеме поголемо значење на „Светскиот ден на планината“, во интерес да се создаде традиционален настан за подобар и поквалитетен живот за целата општествена заедница.
Затоа сметаме дека Вашето присуство ќе биде повеќе од добредојдено.
НАПОМЕНА: Задолжително пријавување и доставување листа учесници (прилог 2)
Со почит,
Претседател на ФПСМ
Проф. Д-р. Јовица Угриновски

ПРЕВЗЕМИ:

Programа MKC 12

Program Matka 2015

Lista na ucesnici od KLUBOT

Share This:

Recent Posts
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text.

Start typing and press Enter to search