Балкан без граници по 23-ти пат

 In Најава, Новости

ПК Ентузијаст по 23-ти пат, на 26 и 27.08.2023 година, ја организираше традиционалната меѓународна планинарска средба Балкан без граници.

На средбата учествуваа 70 планинари од Скопје, Валандово, Дојран, Николич и 30 планинари од Петрич, Република Бугарија.

Средбата се одржа на врвот Тумба 1881 мнв. и сите присутни беа поздравени од претставниците на ПК Ентузијаст и ТД Калабак , а посебна гордост беше искачувањето на врвот од страна на Кирил Гугушев од Петрич, 94 годишен планинар, член на ТД Калабак од Петрич и ПК Ентузијаст од Струмица, по чија иницијатива пред 23 години се почна со реализацијата на овој настан.

Share This:

Recent Posts
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text.

Start typing and press Enter to search