ТУРНО СКИ КУП „ПЕЛИСТЕР 2024“

На 14-ти, април 2024 г. на Пелистер после 84 години, повторно се одржа Турно Ски натпревар во организација на ФПСМ и Планинарскиот спортски клуб „Пелистер од Битола“. Пелистер го дочека денот кога се возобнови ова натпреварување на кое оваа година свое учество пријавија 24 натпреварувачи од повеќе планинарски клубови од земјава. Патеката која беше предвидена […]

продолжи

ТУРНО СКИ – КУП ПЕЛИСТЕР 2024

ПРИЈАВУВАЊЕТО Е ЗАВРШЕНО ПРОГРАМА ЛЕТОК Датум: Недела, 14 април 2024 година Локација: Пелистер, Ловечка куќа Организатори: ФПСМ и ПСК Пелистер – Битола ПРОГРАМА: 8:00 собирање на учесниците кај Инфоцентарот 8:15 организиран транспорт до Ловечка куќа 9:15 подигање на стартните броеви 10:00– СТАРТ на натпреварите во сите категории 14:00 – Прогласување на победниците по категории 10:00 […]

продолжи