Tрадиционален планинарски марш – Даре Џамбаз

ПСЗ „Козјак“ – Прилеп на ден 26.04.2015 недела, организира традиционален марш посветен на основоположникот на планинарството во Р. Македонија , Даре Џамбаз.

Патеката е во должина од 16 км. Прилеп – с.Дупјачани – Сурун-Старо македонски гробници … ман. св Богородица (Трескавец) … Варош.

ПОКАНА превземи: Pokana za mars- Dare Dzambaz

ЗАДОЛЖИТЕЛНА ПРИЈАВА превземи: Prijava za Ucestvo (1)

Share This: