БАЛКАН БЕЗ ГРАНИЦИ на планината БЕЛАСИЦА

 In Новости

ПОКАНА :
По деветнаесетти пат Планинарскиот клуб ЕНТУЗИЈАСТ – Струмица ќе ја организира меѓународната традиционална планинарска средба БАЛКАН БЕЗ ГРАНИЦИ на планината БЕЛАСИЦА, врвот ТУМБА – 1.881 мнв.

Средбата ќе биде на ден 25.8.2019 г. (недела), на тромеѓето (Македонија, Бугарија, Грција) на планината БЕЛАСИЦА, на врвот ТУМБА (1.881 мнв.), каде ќе бидат присутни планинари-љубители на природата од Македонија, Бугарија и Грција.
Ве покануваме да присуствувате на настанот.

ПРОГРАМА :

Сабота, 24.8.2019 г.

1. Тргнување од с. Смоларе во 10:00 ч. кон планинарскиот дом ‘Шарена чешма’ (1.276 мнв).
2. Посета на Смоларскиот водопад, најголем во Македонија.
3. Пристигнување на ‘Шарена чешма’ (1.276 мнв) во 13-14 ч.
4. Ручек од 14 до 15 ч. обезбеден од организаторот.
5. Прошетка од 16 до 20 ч. – искачување до Ѕвезден Врв (1.877 мнв.).
6. Планинарски оган и забава. Спиење во шатори (секој да си понесе) и во Планинарскиот дом ‘Шарена чешма’.

Недела 25.9.2019 г.

1. Тргнување во 6:00 ч. од планинарскиот дом ‘Шарена чешма’ – пристигнување во 09:00 ч. на врвот ТУМБА (Тромеѓе – Македонија, Бугарија, Грција).
2. Средба БАЛКАН БЕЗ ГРАНИЦИ од 9:00 ч. до 12:00 ч.
3. Тргнување во 12:00 ч. од ТУМБА кон П.Д. ‘Шарена чешма’.
4. Ручек од 15:00 ч. до 16:00 ч. обезбеден од организаторот.
5. Тргнување од ‘Шарена чешма’ во 16:00 ч. и пристигнување во с. Смолари во 18 00 ч.

Секој учесник доаѓа на сопствена одговорност и лично одговара за сопствената психо-физичка кондиција. Секој учесник може да си купи маица по цена од 150 ден.
Секој учесник задолжително да си понесе прибор за јадење и шатор за спиење. Превозот на шатори и ранци до П.Д. ‘Шарена чешма’ е обезбедено од организаторот.
Сите информации можете да ги добиете кај следниве лица.

070 535 688 Васко
070 200 848 Коле

П.К. ЕНТУЗИЈАСТ СТРУМИЦА

Recent Posts
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text.

Start typing and press Enter to search