ИЗВЕСТУВАЊЕ Ограничено движење на планина

 In Новости

ИЗВЕСТУВАЊЕ

Федерацијата на планинарски спортови на Македонија, неколку недели работи на изнаоѓање решение со надлежните државни институции, за проблемот со непопуларниот ,,Закон за заштита од пожари,, со кој се ограничува движење на планина.
Иако сеуште сме во преговори за решавање на проблемот, Министерство за земјоделство шумарство и водостопанство ја одобрил забраната.

Во договор со ЈП Македонски шуми, до изнаоѓање на крајно решение на проблемот,

ОСТАНУВА МИНАТОГОДИШНАТА ОДЛУКА ЗА ПРИЈАВУВАЊЕ СО СПИСОК НА ПЛАНИНАРИТЕ СО ПЛАНИНАРСКИ КНИШКИ И ОДГОВОРЕН ВОДИЧ, ДО ПОДРАЧНИТЕ КАНЦЕЛАРИИ НА МАКЕДОНСКИ ШУМИ, на локалитетот кој се посетува.

ЛИНК СО КОНТАКТИ ОД ПОДРАЧНИТЕ КАНЦЕЛАРИИ

http://www.mkdsumi.com.mk/kontakt.php

Recent Posts
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text.

Start typing and press Enter to search