МЕЃУНАРОДНИ ИТНИ ТЕЛЕФОНСКИ БРОЕВИ И СИСТЕМ ЗА ПЛАНИНСКО СПАСУВАЊЕ

 In Комисија за планинарски водичи, Новости, Центар за Стручно Оспособување

Настапуваат годишни сезони кои овозможуваат поголема посета на планините.

Во случај на несреќа на планина во нашата држава веднаш јавете се на телефонскиот број (без префикс) 195 – Центар за управување со кризи.

Прикачена е табела со детали за итни броеви и системот за планинско спасување во 17 земји низ светот.

Запишете ги итните броеви за соодветната држава која што ќе ја посетите во вашиот мобилен телефон.

ПРЕВЗЕМИ: sluzbi-za-spasuvanje-svet

Recent Posts
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text.

Start typing and press Enter to search