ФПСМ ги додели признанијата за 2019

Одбележан СВЕТСКИОТ ДЕН НА ПЛАНИНАТА, со традиционален настан на Матка на ден 08 декември 2019 година и преку презентации и проекции на врвните високогорски достигнувања за 2019 год., во Кино Фросина, МКЦ на 18 декември 2019 година

ФПСМ ги додели признанијата за 2019 година:

1. Плакета Даре Џамбаз,за животно дело на Цветан Павловски, за долгогодишна
активност и придонес за развивање на планинарството во Македонија;
2. Плакета Даре Џамбаз за врвно спортско остварување во планинарството
на Александар Кирковски;
3. Плакета Даре Џамбаз за долгогодишна активност и придонес за
развивање на планинарството на ПСК Руен од Крива Паланка;

5. Признание за долгогодишна активност од 60 години традиција и придонес за развивање на планинарството во Македонија се доделува на Планинарскиот клуб Бистра од Скопје;

6. Признание за посебни достигнувања во планинарството се доделува на:

Стоилко Стојчев и

– Љуљета Адеми;

7. Признание за млада надеж во планинарството, на Мате Ѓоргиев од Чеплес – Велес.

Комисијата за високогорство и експедиционизам при ФПСМ, додели повеќе признанија за високогорските успеси за 2019 година.

 

Share This: