Плачковица 2023 – Светски ден на планината

 In Најава, Новости

Федерацијата за планинарство на Северна Македонија, светскиот ден на планината, оваа година го одбележа на 10.12.2023 год. (недела) на планината Плачковица и планинарскиот дом Вртешка, во организација на ДПС Лисец, на која учествуваа над 700 планинари.

Беа искачени врвовите Туртел 1.607 м. и Црквиште 1.700 м., преку црква св. Спиридон до пл. дом Вртешка, планинарска патека во должина од 14 км, со попатни паузи и забава на точката ПСС, каде домаќините подготвија топол чај и мал подарок за секој учесник.

Свечениот настан се одржа во планинарскиот дом Вртешка, каде се доделија годишните награди и признанија, окрепување со телешка чорба и одлична музичка забава, за која што беа задолжени ,,Arre brothers band,,.

Честитки до домаќинот ДПС Лисец за одличната организација, а резултатот од ваквата масовност со многу задоволните и насмеани лица, ќе биде сериозен предизвик за новиот домаќин следната година.

Благодарност за топлината и посветеноста на сите волонтери што помогнаа во реализација на настанот.

 

Recent Posts
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text.

Start typing and press Enter to search