ПРЕПОРАКИ ПРИ НЕВРЕМЕ НА ПЛАНИНА

 In Комисија за планинарски водичи, Центар за Стручно Оспособување

Заштита од удар на гром на планина нема и затоа треба да се преземат сите мерки да не се најдете во
ситуација да ве зафати невреме на планина. Ако одите на планина направете го тоа што порано во текот
на денот и после пладне вратете се во долината или во планинарска куќа, бидејќи невремето на пролет и
лето најчесто се случува во попладневните часови. Ако ве зафати невреме на планина:
Превземи повеќе: При невреме на планина – КПВ ФПСМ

Share This:

Recent Posts
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text.

Start typing and press Enter to search