РЕГИОНАЛНА СОРАБОТКА ПОМЕЃУ ФПСМ И FBAK

 In Новости

Како дел од регионалната соработка со планинарските асоцијации од регионот, претставници на ФПСМ, предводени од Проф. Д-р. Јовица Угриновски, Претседателот на ФПСМ, беа во посета на Косовската планинарска и качувачка федерација (FBAK) во Приштина, Косово.

Теми на разговор беа начините за подобрување на соработката меѓу двете асоцијации и планинарските асоцијации од поширокиот регион вклучувајќи:

  • Соработка меѓу планинарските клубови/друштва.
  • Соработка во прекугранични и регионални проекти со учество и на планинарските асоцијации од Албанија и Црна Гора.
  • Обележување на планинарски патеки.
  • Организирање обуки за безбедно планинарење.

 ФПСМ од Косовската планинарска и качувачка федерација доби 50 примероци од УИАА прирачникот ПЛАНИНСКИ ВЕШТИНИ: ЛЕТО.

Recent Posts
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text.

Start typing and press Enter to search