Среќни и спокојни Божиќни празници

Тропар, глас 4
Раѓањето Твое, Христе Боже наш, го озари светот
со светлина на знаењето;
во неа пак, оние што им служеа на ѕвездите од ѕвездата се учеa Тебе да Ти се поклонуваат, Сонце на правдата,
и да Те познаат Тебе, Исток на висините, Господи, Слава Ти.

Почитувани колеги Ви посакувам среќни и спокојни Божиќни празници.
Ваш Зоран Читкушев

Share This: