Хуманитарна акција на ПСК Осогово од Кочани

 In Најава, Новости

Планинарскиот Спортски Клуб ,,Осогово’ од Кочани, оваа планинарска година ја започна хуманитарно со доставување на пакети со храна, хигиенски средства и алишта на околу 15 грагани кои живеат високо во осоговските села кои во зима честопати се отсечени од градот поради снегот и ниските температури. Од клубот велат: “оваа хуманитарна акција е прва за 2024 г. а во 2023 година ги посетивме три пати и им доставивме исто така пакети со храна,,. ПСК Осогово соработува со неколку хуманитарни организации кои донираат заедно со планинарите на Осогово, a планинарите се грижат секој жител на осоговските села да биде посетен и да му бидат доставени есенцијалните продукти за да ја поминат зимата безгрижно.

Големо БРАВО за ПСК Осогово, позитивен пример за општестево одговорен клуб!

Share This:

Recent Posts
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text.

Start typing and press Enter to search