130 години организирано планинарство во БиХ

 In Најава, Новости

Во Сараево во Босна и Херцеговина, на 24.09.2022 се одржа свечена академија, по повод 130 години организирано планинарство во БИХ. ФПСМ зема учество на овој голем настан за Планинарскиот Сојуз на БИХ, а на самата академија се обрати и Претседателот на ФПСМ Зоран Читкушев со честитки и искрена желба за продолжување на одличната соработка. Престојот во Сараево беше искористен и за средби со претставниците на други планинарски федерации од регионот, а договорена е и конкретна соработка.

Повеќе на: https://psbih.ba/odrzana-svecana-akademija-u-povodu-130-godina-organizovanog-planinarstva-u-bosni-i-hercegovini/

Recent Posts
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text.

Start typing and press Enter to search