• Остварена соработка со Планинарскиот сојуз на Србија June 19, 2023
  Во организација на Планинарскиот сојуз на Србија, од 16 до 18 јуни 2023 година, на Хомељски планини во селото Ждрело се одржа ,,Денот на планинарите на Србија,, на кој учествуваше и делегација од ФПСМ во состав Претседателот на ФПСМ, Зоран Читкушев и членовите на Претседателството на ФПСМ, Душко Бошковски ...
 • Скајмаратонот Монте Роса 2023 June 19, 2023
  На 17.06.2023 година македонска наврска во состав Дејан Ангелоски и Александар Кирковски успешно настапи на највисоката планинска трка на Алпите, скајмаратонот Монте Роса во Италија. Тие со време од 7 часа и 29 минути се пласираа на 44-то место во конкуренција на вкупно 167 парови колку што стартуваа на ...
 • Повик за Второ коло во Планинарска Ориентација June 18, 2023
  Второто коло во Планинарска Ориентација е во организација на ПК ЕНТУЗИЈАСТ- Струмица ,поддржани од Федерација за Планинарство на Северна Македонија (ФПСМ) и ќе се одржи на падините на планината Огражден-Комплекс Бела вода,во викендот на 24 и 25.06.2023 г.Во него учество можат да земат по две екипи (во категорија) од ...
 • Обука за планинарски водичи 2023 June 7, 2023
  Од 23 до 28ми Мај, на Попова Шапка беше одржан практичниот дел од обуката за планинарски водичи за кандидатите за А1 при ФПСМ. На обуката присуствуваа 30 кандидати од цела Македонија. Кандидатите поминаа интензивни шест дена на планина. Низ теорија и практична примена го совладуваа материјалот помагајќи еден на ...
 • НАЦИОНАЛЕН ДЕН НА ПЛАНИНАРСКИ ПАТЕКИ – ПОВИК May 26, 2023
  Почитувани планинари, членови на ФПСМ. Комисијата за планинарски патеки (КПП) при ФПСМ со цел за воведување на добри пракси во планинарството организира Национален ден на планинарските патеки (НДПП) кој ќе се реализира со уредување и бележење на планинарски патеки на целата територија на Република Северна Македонија. Националниот ден на планинарските ...
 • Поддршка на првата инклузивна штафетна трка ,,Заедно до целта,, May 25, 2023
  ФПСМ во поддршка на првата Инклузивна штафетна трка ,,Заедно до целта,, организирана од Куќа на Среќата. Настанот се одржа на 20 мај 2023 год. со почеток од 10:00 часот. во Скопје (парк Школка) каде учествуваа 30 тимови, меѓу кои и членови, тимови од ФПСМ. Благодарност до членките кои учествуваа во поддршката на ...
 • ПОКАНА 41 ТРАДИЦИОНАЛНО ИСКАЧУВАЊЕ НА ТИТОВ ВРВ 2023 May 24, 2023
  ПОКАНА ЗА 41то ТРАДИЦИОНАЛНО ИСКАЧУВАЊЕ НА ТИТОВ ВРВ 2023 Планинарски Клуб „Љуботен“ – Тетово по 41ви пат го организира традиционалното искачување на Титов Врв, кое само по себе низ годините стана препознатлив планинарски бренд во Република Северна Македонија. Со вакви настани, нашата земја гради традиција која трае и нѐ претставува пред ...
 • Средба на клубови во ФПСМ од Скопски регион May 12, 2023
  Средба на клубови во ФПСМ од Скопски регион, 10.05.2023 год. 18:00 ч. сала бр.5, ДХО Даре Џамбаз – Скопје, координатор за регионот Марина Стоиловска. – Реализирани активности и програма за следниот период, планирање идни заеднички регионални и национални активности, нивна взаемна поддршка и промовирање. – Размена на искуства, информации за функционирање, ...

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text.

Start typing and press Enter to search