Mеморијален марш Појак Калман

 In Новости

ЗСПК Козјак од Куманово на ден 06.10.2019 година недела ќе го реализира 21-ви меморијален марш Појак Калман, почесен претседател на клуб на Осоговска планина врв Лисец 1527 м.н.в Кратовски ,стартот ќе биде од манастирот над село Псача 660 м.н.в и се оди до врв Лисец 1527 м.н.в и е во должина од околу 6 км во еден правец.Патеката е маркира .Турата е средно тешка и е потребна психофизичка подготвеност и кондиција.Од опрема задолжително треба да се понесе планинарски обувки,капа,мајца,јакна,шушкавец,а од храна лесна храна,овошје и 2 л.вода течност.По патот ќе се изведуваат кратки паузи и поголема пауза во зависност од временски услови.

Поаѓање е во 8 часот од пред Ваикки Куманово ,а враќање е во 16 и 30 од таму .Превоз е организиран со автобус од Куманово до манастир во село Псача цена на повратен билет е 200 денари,организаторот доколку обезбеди превоз благовремено ќе бидете известени ,исхрана е од ранец.

Напомена

Секој учесник зема учество во акција на сопствена одговорност,и одговара за својата психофизичка подготвеност и кондиција .Организаторот на акција не сноси одговорност.

Пријавување е задолжително до 03.10.2019 година

Водичи на маршот Мартин Величковски и Александар Величковиќ

Тел : 070 327 508 МАРТИН ВЕЛИЧКОВСКИ
070/381/615 АЛЕКСАНДАР ВЕЛИЧКОВИЌ
070 332/860 ВЛАДО ЛАЗАРЕВСКИ

 

П Р И Ј А В А

 

За учество на 21 -ви меморијален марш ПОЈАК- КАЛМАН /врв Лисец Кратовски 1527 мнв

Планинарски Клуб———————————————————————————-

Ќе учествуваат во искачување на врв Лисец 1527мнв кој ќе се одржи на 06.10.2019 година во организација на ЗСПК Козјак Куманово

Име и презиме бр.на планинарска книшка

1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.

Водач на група ќе биде:

 

16.09.2019 Претседател
Куманово Владо Лазарески

Share This:

Recent Posts
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text.

Start typing and press Enter to search