Mладински планинарски лидер, ВОДНО 22/23.12.2018

 In Новости

На 22 и 23 декември 2018 година во хотелот Водно, средно Водно се одржа првата од планинарите три обуки за стекнување лиценца младински планинарски лидер ,(тео ретскиот дел) од обуката за младински планинарски лидери. На обуката беа опфатени следните теми :
– Младинска комисија, организација и програма за работа – предавач Бојан Станимировиќ
– Психологија при работа со млади – предавач Илинка Ристевска
– Лидерство – предавач Зоран Стојковски
– Работа со млади – проф. Горан Никовски
– Едукациски програм и категоризација на програмата за работа со млади – Горан Тинтоски, Бојан Станимировиќ
– Планинарска опрема – Влатко Крбалески.
– Организација на камп – Бојан Станимировиќ.
-Кондициона подготовка на младински планинарски лидери – Мики Петровски

На обуката беа одржани и повеќе дискусии.

На обуката учество зедоа 30 членови на планинарските друшта од цела Македонија.

Младинска комисија ФПСМ

Recent Posts
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text.

Start typing and press Enter to search