Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/fpsmorgm/public_html/wp-content/themes/jupiter/jupiter/framework/includes/minify/src/Minifier.php on line 227
Комисија за планинарски патеки – Федерација за планинарство на Северна Македонија

КПП Новости

  • Брошура за планинарско пешачки маркации низ Европа September 2, 2022Брошура за планинарско пешачки маркации низ Европа
    Референтна книга за тоа како се прави обележувањето на патеките во Европа. Како еден од видливите резултати на проект Е+ (Еразмус плус), ЕУМА чии чија членка и партнер во проектот е и ФПСМ,  ја објавуваме заедничката брошура за ознаки за маркирање на пешачки и планинарски ...
  • ОЗНАЧУВАЊЕ НА ПЛАНИНАРСКИ ПАТЕКИ НА СКОПСКА ЦРНА ГОРА September 26, 2021
    Со оглед на растечкиот тренд на активности на отворено, и се поголема фреквенција на посететители на Скопска Црна Гора, се наметнува потреба од систематизација на патеките на оваа планина. Во насока на нивно систематизирање и поврзување се наметнува потреба од создавање на електронски GPS ...
  • ПОВИК ЗА КАНДИДАТИ ЗА МАРКАЦИСТИ 2021 December 17, 2020ПОВИК ЗА КАНДИДАТИ ЗА МАРКАЦИСТИ 2021
    Кандидатот треба да: – има завршено минимум средно образование и возраст од најмалку 18 години; – да е во добра здравствена состојба; – да е најмалку пет години активен член во планинарскиот клуб и во активностите во системот на планинарење; – да е добро физички и психички подготвен; – ...

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text.

Start typing and press Enter to search