Покана до клубови за организација на натпревари по спортска ориентација

Комисијата за планинарска ориентација при  (ФПСМ) во 2022 год ќе организира 10 (десет ) натпревари во планинарска ориентација.

Овие натпревари ќе се бодуваат за Лигата во планинарска ориентација во категории (пионерска, јуниорска, сениорска и ветеранска). Исто така ќе бидат изборни за репрезентативци, кои ќе учествуваат на Балканскиот Шампионат.

На овие натпревари учество можат да земат екипи (3-5 натпреварувачи во екипа) од сите планинарски клубови/друштва, членки на ФПСМ.

Се повикуваат планинарските клубови/друштва кои сакаат да организираат натпревари во планинарска ориентација, да пријават термин и место на одржување на натпреварот до  20.01.2022 год.

За техничкиот дел и пропозиции обратете се до комосијата.

Во текот на Фебруари ќе се организира Семинар за организирање на натпревари и судии (поставувачи на патеки) во планинарска ориентација. 

Ќе се учествува на дводневен натпревар за Балканскиот Шампионат кој ќе се одржи во  Словенија, место на одржување накнадно ќе се објави, во период 25.09 до 10.10 2022год.

За навремено регистрирање на екипите кои ќе земат учество во натпреварите во планинарска ориентација,клубовите/друштвата треба да  пријават екипи по категории до 31.01.2022 год.  на меил – spsm@t.mk           

contact@fpsm.org.mk        

Информации ФПСМ  Данче  02/3165540  070350342  и Душко 070 317 740

Share This: