ПРЕДУПРЕДУВАЊЕ ЗА КУПУВАЧИТЕ: ОПАСНОСТИ ПРИ КУПУВАЊЕТО НА ДЕРЕЗИ ПРЕКУ ИНТЕРНЕТ

ПРЕДУПРЕДУВАЊЕ ЗА КУПУВАЧИТЕ: ОПАСНОСТИ ПРИ КУПУВАЊЕТО НА ДЕРЕЗИ ПРЕКУ ИНТЕРНЕТ

Британскиот планинарски совет (BMC – British Mountaineering Council ) предупредува за опасните дерези кои се продаваат преку интернет. Во предупредувањето пишува:
Опремувањето за посета на планините во зима е скапо, имајќи ги во предвид цените на чизмите, цепините и дерезите. Затоа може да изгледа многу привлечна заштедата на пари ако купувате поевтина опрема преку Интернет. Но, внимавајте, тоа долгорочно може да ве чини многу повеќе отколку еден пар дерези.

ПРЕДУПРЕДУВАЊЕ – дерези купени преку интернет

Share This: